Edicija Hrestomatija izdavački je projekt Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije pokrenut 2016. godine.

Edicija je zamišljena kao dvogodišnja serija tematski definiranih i zaokruženih izdanja koja okupljaju studentske pisane radove nastale u okviru tematskih nastavnih ili izvannastavnih terenskih istraživačkih projekata, studentskih radionica ili drugih formata.

Cilj je edicije predstavljati studentske radove koji svojim istraživačkim interesom zahvaćaju za studente etnologije i kulturne antropologije nove, interdisciplinarne, rubne i slabije istraživane sfere i fenomene suvremenog društva i kulture. Jednako tako, cilj je edicije zalaziti u aktualne društvene i kulturne teme. Edicija Hrestomatija na taj način želi ponuditi korisne, upotrebljive metodološke i teorijske mogućnosti njihovog zahvaćanja.

Dugoročni su ciljevi Hrestomatije, kao i drugih izdavačkih aktivnosti Kluba, višestruki: stvoriti okružje koje će poticati studente i podržavati ih u predstavljanju vlastitih radova, kao i u osamostaljenju u utemeljenom i društveno odgovornom mišljenju; stvoriti platformu za kritički dijalog, interakciju i razmjenu ideja; poticati integraciju znanja i istraživanja s neposrednim društvenim okružjem. Rad na ohrabrivanju studenata za istraživanje njima zanimljivih tema i predstavljanje tih radova smatramo osobito važnim.

Hrestomatiju uređuje urednički odbor časopisa Kazivač.